Ընդմիջարկությունները ժամանակակից հայերենում / Detachments in Modern Armenian - Բաբոյան, Արփինե Արտուշի / Baboyan Arpine (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2015)
Ի թիվս լեզվական այլ իրողությունների` ժամանակակից հայերենի շարահյուսությունը նորագույն շրջանի հայ լեզվաբանության համեմատաբար լավ քննված բաժիններից է / Синтаксис современного армянского языка новейшего времени относится к числу наиболее разработанных отраслей языкознания / Alongside with other linguistic phenomena modern Armenian syntax is considered to be comparatively well analyzed spheres of the Armenian Linguistics of the latest period
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Կ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յու. Ս. Ավետիսյան, Մ. Կ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանակավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics