Հայկական հարցը մինչխորհրդային հայ հասարակական քաղաքական մտքի և պատմագրության մեջ - Սարուխանյան, Նորայր Բագրատի / Sarukhanyan Norayr (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 1998)
Ձեռնամուխ լինելով մինչխորհրդային հայ հասարակական-քաղաքակաՆ մտքի և պատմագրության մեջ Հայկական հարցի ուսումնասիրմանը, մեր առաջ մի շարք հարակից խնդիրներ էին ծառացել, որոնց շրջանցելը մեզ կդժվարացներ պարզ և հստակ պատկերացնել այն համաձայնություններն ու տարակարծությունները, որոնք առկա էին հասարակական-քաղաքական մտքի և պատմագրության տարբեր հոսանքների մերձեցումներում ու գաղափարական տարանջատումներում / Диссертационном работе является попыткой кого историко-критического анализа Армянского вопросе в досоветской армянской общественно-политической мысли и историографии
Է.00.05 «Պատմագրություն և աղբյուրագիտություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտի զիտական խորհրդում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Համբարյան, Վ. Ա. Դիլոյան, Մ. Ս. Կարապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտի հայոց պատմության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 47 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History