Հանցակիցների քրեական պատասխանատվության առանձնահատկությունները / The issues of criminal liability of accomplices - Պողոսյան, Սևակ Արթուրի / Poghosyan Sevak (Երևանի պետական համալսարան, 2021)
Հանցագործությանը մեկից ավելի անձանց մասնակցությունը ոչ միայն բարձրացնում է հանցագործության վտանգավորության բնույթն ու աստիճանը, այլև հանցագործությանը մասնացկած անձանց արարքների որակման հարցում մի շարք դժվարություններ է առաջացնում / В действующем уголовном кодексе РА не полностью урегулированы вопросы, связанные с квалификацией действий соучастников и с их уголовной ответственностью / The issues of criminal qualification of the actions of the accomplices and their criminal liability are poorly regulated in the current Criminal Code of the Republic of Armenia, there are gaps and inaccuracies, therefore suggestions regarding the improvement of the legislation are more than urgent
ԺԲ.00.05 «Քրեական իրավունք և կրիմինալոգիա, քրեակատարողական իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Գաբուզյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ռ. Մարգարյան, Ա.Հ. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ոստիկանության կրթահամալիր ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law