Теория электронного парамагнитного резонанса и оптических спектров кристаллов, допированных ионами переходных металлов / Անցումային մետաղների իոններով ակտիվացված բյուրեղների էլեկտրոնային պարամագնիսական ռեզոնանսի և օպտիկական սպեկտրների տեսությունը - Թորոսյան, Հովիկ Սամվելի / Torosyan Hovik (ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտ, 2000)
В настоящее время в связи с возрастающим интересом к свойствам монокристаллов с парамагнитными примесями, метод электронного парамагнитного резонанса (ЭПР) и оптические исследования широко применяются для изучения таких систем / Ատենախոսությունը նվիրված է բյուրեղներում խառնուրդային կենտրոնների օպտիկական և պարամագնիսական հատկությունների տեսական ուսումնասիրությանը
Ա.04.07 «Պինդ մարմնի ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ա. Ռ. Մկրտչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Մ. Սեդրակյան, Վ. Վ. Արիստով, Ա. Հ. Մելիքյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի ֆիզիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics