Հումանիստական դաստիարակությունը երեխայի անձի լիարժեք զարգացման գործընթացում - Թոփուզյան, Աիդա Օնիկի / Topuzyan Aida (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2010)
Համաշխարհային կրթական քաղաքականության իրացման, գիտության և կրթության ժողովրդավարացման, գլոբալիզացիայի և միջազգայնացման, նոր մանկավարժական, տեղեկատվական և թվային տեխնոլոգիաների և մուլտիմեդիական կրթական միջոցների զանգվածային ներդրման պայմաններում ի հայտ է գալիս միասնական կրթական տարածքի և միջավայրի ստեղծման անհրաժեշտություն և միտում / В условиях демократизации науки образования, глобализации и межнационализации, массового внедрения новых педагогических, информационных, цифровых технологий и мультимедийных образовательных систем возникает необходимость создания общего образовательного пространства
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Թ. Ասատրյան, Ի. Կ. Կարապետյան, Ջ. Հ. Գյուլամիրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 40 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy