Մակրոցուցանիշների միջազգային համադրումների արդյունքների վիճակագրական վերլուծությունը - Ասատրյան, Հայկ Հարությունի / Asatryan Hayk (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան., 2006)
Համաշխարհային տնտեսությունում տեղի ունեցող խորը վերափոխումները և որոշ երկրների տնտեսության զարգացման անցումային բնույթը ի հայտ են բերում վիճակագրական նոր մեթոդներ, որոնք հնարավորություն են տալիս բնութագրել սոցիալ-տնտեսական երևույթների փոփոխությունները: Արտաքին տնտեսական կապերի գլոբալացման և համաշխարհային տնտեսության ինտեգրացման պայմաններում կտրուկ աճել է պահանջը ազգային տնտեսությունների զարգացման միտումներն ու մակարդակը, կառուցվածքն ու համամասնությունները, ինչպես նաև տարբեր երկրների բնակչության կենսամակարդակն արտացոլող համադրելի տեղեկատվության նկատմամբ / Потребность в сопоставимой экономической информации, отражающей уровни и тенденции развития, структуру и пропорции национальных экономик, уровня жизни населения в разных странах, резко возросла в условиях глобализации внешнеэкономических связей и интеграционных процессов в мировой экономике
Ը.00.05 «Հաշվապահական հաշվառում և վիճակագրություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Վ. Ֆահրադյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Գ. ճուղուրյան, Դ. Ն. Հախվերդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ֆինանսների և էկոնոմիկայի նախարարության տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics