Զբոսաշրջային գործունեության կառավարման հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում - Ավանյան, Տիգրան Վիգենի / Avanyan Tigran (ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2005)
Հայաստանի Հանրապետությունում շուկայական տնտեսության արմատավորման բնագավառում իրականացվող բարեփոխումների կարևոր ոլորտներից Է նաև զբոսաշրջությունը, որի դինամիկ զարգացումն այժմյան պայմաններում պահանջում է լուրջ փոփոխություններ՝ ելնելով միջազգային զբոսաշրջության առաջավոր փորձից / Туризм, как важная составляющая внешних экономических отношений каждой страны, является одним из крупнейших и высокоприбыльных сфер всемирной экономики
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Հ. Օրդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ե. Զաքարյան, Ռ. Հ. Կոստանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics