Սիմոն Վրացյանի հասարակական-քաղաքական և պետական գործունեությունը - Բալյան, Արշակ Յուրայի / Balyan Arshak (ՀՀ ԳԱԱ Պատմության ինստիտուտ, 2008)
Պատմության շարժիչ ուժը ժողովուրդն է, սակայն նվազ չէ այնպիսի անհատների դերը, ովքեր ժամանակի ծնունդ լինելով, խոր ազդեցություն են գործում ժամանակի իրադարձությունների ընթացքի վրա / В диссертации рассматривается общественно-политическая и государственная деятельность Симона Врацяна в основном за период до 1921 г., оценивается его роль в восстановлении и укреплении государственности Армении
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Հակոբյան, Գ. Ս. Ստեփանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հ. Թումանյանի անվան Վանաձորի պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History