Անգլիական երգիծական խոսույթի գենդերային հայեցակերպը (լեզվական և հանրամշակութային դրսևորումներ) / Gender aspect of English humorous discourse (linguistic and socio-cultural manifestations) - Կնյազյան, Աննա Տարիելի / Knyazyan Anna (Երևանի պետական համալսարան, 2016)
Աշխատանքում հետազոտության օբյեկտը անգլիական երգիծական խոսույթն է զգացմունքների լեզվական արտահայտության գենդերային առանձնահատկությունների դիտանկյունից / В данной диссертационной работе исследуются гендерные различия коммуникативной личности, отраженные в английском юмористическом дискурсе / The dissertation explores socio-cultural and linguistic characteristics of gender stereotypes and analyzes gender differences in male and female speech refIected in English humorous discourse
Ժ.02.07 «Գերմանական լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ս. Ք․ Գասպարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Շ. Աբրահամյան, Շ. Հ. Պարոնյան, Ն․ Լ․ Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվահասարակագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 38 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics