Влияние некоторых биологически активных веществ на кинетику и механизм нерадикальных и радикально-цепных реакций / Կենսաբանորեն ակտիվ մի քանի հավելանյութերի ազդեցությունը ոչռադիկալային և ռադիկալա-շղթայական ռեակցիաների կինետիկայի և մեխանիզմի վրա / The influence of some biologically active additions on the kinetics and mechanism of nonradical and radical-chain reactions - Մինասյան, Փառանձեմ Գարեգինի / Minasyan Parandzem (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2012)
Мы все находимся в общей окружающей среде, которая включает в себя как неживую, так и живую природы. В этой среде непрерывно протекают разновидные и разнородные процессы, в которых превалируют химические реакции / Մարդն իր կենսագործունեության ընթացքում առնչվում է ազատ ռադիկալների մասնակցությամբ ընթացող ռեակցիաների հետ։ Շատ դեպքերում կարիք է զգացվում դրանք ղեկավարել / The man during his wital functions comes into contact with reactions which occur with participation of free radicals. In many cases he is being obliged to govern and direct them
Բ.00.04 «Ֆիզիկական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Մ. Բեյլերյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ս. Հարությունյան, Ռ. Լ.Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry