Новые хирургические и диагностические возможности при афакической глаукоме / Ախտորոշիչ և վիրաբուժական նոր հնարավորությունները աֆակիկ գլաուկոմայի ժամանակ / New diagnostic and surgical opportunities in aphakic glaucoma - Ոսկանյան, Լիլիթ Ալբերտի / Voskanyan Lilit (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2004)
Проблема глаукомы, развивающейся в глазах после экстракции катаракты (ЭК), продолжает волновать офтальмологов / Աֆակիկ գլաուկոման դասվում է այն գլաուկոմաների շարքին, որոնք դժվար են ենթարկվում բուժման, բերելով տեսողության անվերադարձ կորստի / Aphakic glaucoma belongs to such type of glaucoma that hardly responds to treatment and often leads to irreversible visual loss
ԺԴ.00.19 «Աչքի հիվանդություններ» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Հերացու անվան ԵՊԲՀ-ի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Տ. L. Հովսեփյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Հովհաննիսյան, Հ. Ա. Ղարիբջանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ս. Ֆյոդորովի անվան «Աչքի միկրովիրաբուժություն» Մոսկվայի ԳՏԿ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences