Լազերով մակածված հիդրոդինամիկական շարժումներ նանոմասնիկներով հարստացված իզոտրոպ և անիզոտրոպ հեղուկներում - Պետրոսյան, Կարեն Արայի / Petrosyan Karen (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2019)
Արտադրության մեջ գիտական ձեռքբերումների արագ ներդրումն այսօրվա առաջնահերթություններից է: Դրա վառ օրինակներից է հեղուկ բյուրեղների (ՀԲԲ) օպտիկան և ֆոտոնիկան / В представленной диссертации экспериментально исследованы движения в обогащённых наночастицами изотропных и анизотропных жидкостях индуцированных лазерным излучением / Laser-induced hydrodynamic flows in nanoparticle doped isotropic and anisotropic fluids are studied in the dissertation
Ա.04.21 «Լազերային ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Բ. Ալավերդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Հ. Սարգսյան, Խ. Վ. Ներկարարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-Ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 115 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics