Բուսաբուծական մթերքների իրացման հիմնախնդիրների լուծման ուղիները ՀՀ-ում (Տավուշի մարզի օրինակով) / Ways of solving the problems of realization of the crop products in RA with the example of Tavush region - Սահակյան, Քրիստինե Սամվելի / Sahakyan Qristine (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2012)
Շուկայական հարաբերությունների ձևավորման արդյունքում Հայաստանի Հանրապետության տնտեսության ագրարային հատվածում ձևավորվեցին նոր տնտեսական հարաբերություններ: Նախադրյալներ ստեղծվեցին գյուղում առկա արտադրական ներուժի արդյունավետ օգտագործման, գյուղատնտեսական արտադրության զարգացման և արդյունավետության բարձրացման համար: Սակայն գյուղատնտեսության ոլորտում իրականացված սեփականաշնորհումը և բարեփոխումները ակնկալվող արդյունքների առումով, դեռևս հեռու են բավարար լինելուց / Диссертация посвящена оптимальному решению задач организации производства и реализации продукции постительного происхаждения условиях рынка, которые имесоциально-экономическое и политическое значение, ДЛЯ осуществления которых требуется высокий уровень организованности / Thesis is dedicated to the production of agricultural products and realization of the basic problems of optimal solutions under conditions of market relations, which have socialeconomic and political importance, for the implementation of which is required high organization
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Լ. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ս. Ծպնեցյան, Ա. Հ. Հայկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics