Չինացի ուսանողներին հայերեն դասավանդելու որոշ առանձնահատկությունների մասին - Կնյազյան Մերի / Knyazyan Meri (Հայաստանի ազգային գրադարան / National Library of Armenia, 2025)
Հոդվածում քննարկվում են Պեկինի օտար լեզուների համալսարանում (այսուհետ` ՊՕԼՀ) հայոց լեզվի դասավանդման որոշ առանձնահատկություններ։ Հատուկ ուշադրություն է դարձվում առկա խնդիրներին և դրանց ազդեցությանը կրթական գործընթացի վրա: Ամենաընդգծված խնդիրներից է չինարեն լեզվով ուսումնամեթոդական գրականության բացակայությունը։ Հոդվածում նշվում են նաև ուսումնական գործընթացի այն առանձնահատկությունները, որոնց խորհուրդ է տրվում առաջնահերթ ուշադրություն դարձնել չինացի ուսանողներին հայոց լեզու դասավանդող մասնագետներին։

The article discusses some features of teaching the Armenian language at Beijing Foreign Studies University (BFSU) in China. Special attention is paid to existing problems and their impact on the educational process. One of the most pronounced problems is the lack of educational and methodological literature in Chinese. The article also explicates those features of the educational process that specialists involved in teaching the Armenian language to Chinese students are recommended to pay priority attention to.
Հայ բանասիրութեան հեռանկարներ։ Ուսումնասիրութեան եւ ուսուցման արդի խնդիրներ / Պատ. խմբ. եւ կազմող՝ Ն. Պօղոսեան ; Խմբ. խորհուրդ՝ Տ. Յովնան Արք. Տէրտէրեան եւ այլք .- Երեւան ; Լոս Անջելէս. ։ ԱՄՆ Արեւմտեան թեմի Առաջնորդարան ; «Գիրք» հրատարակչություն , 2025 .- էջ 202-211։
Keywords: Դասավանդման մեթոդներ; Ուսուցում