Ազգային ավանդույթները որպես բարոյագիտական մտածողության ձևավորման միջոց - Աբրահամյան, Գոհար Սերգեյի / Abrahamyan Gohar (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2006)
Պարարվեստը և, մասնավորապես, հայկական ազգային պարերը առավել քան անտեսված էին կրթական և գիտական ​ հետազոտությունների ոլորտում, քանի որ արվեստի այս ոլորտի նկատմամբ մեծ ուշադրությունը դիտվում էր որպես ազգայնականության դրսևորում / Хореография и, в частности, армянские национальные танцы были более чем игнорированы в области учебно-воспитательных и научных исследований, так как повышенное внимание к данной области искусства рассматривалось как проявление национализма
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մ. Մանուկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ս. Ներսիսյան, Յ. Վ. Յուզբաշյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ֆիզիկական կուլտուրայի հայկական պետական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy