Исследование и разработка методов применения волоконно-оптических кабелей в мобильной системе связи / Շարժական կապի համակարգերում օպտոթելքային կաբելների կիրառման մեթոդների հետազոտումը և մշակումը - Սարգսյան, Արթուր Ալբերտի / Sargsyan Artur (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2000)
В настоящее время системы подвижной связи (преимущественно сотовой) широкомасштабно внедряются во всех странах мира, в том числе и в Армении / Ատենախոսական աշխատանքը նվիրված է արագ զարգացող շարժական (բջջային) կապի համակարգերում օպտոթելքային կաբելների .կիրառման խնդիրների հետազոտությանը և նրանց հիման վրա կապի գծերի նախագծման. և հաշվարկման մեթոդների և երաշխավորությունների մշակմանը
Ե.13.01 «Կառավարում, կառավարման համակարգեր և դրանց տարրերը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ե. Առուստամյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Մ. Հարությունյան, է. Ա. Ղազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի մաթեմատիկական մեքենաների ԳՀԻ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems