Արդի հայ դրամատուրգիայի հիմնախնդիրները (1991-2008 թթ.) - Ավանեսյան, Արմեն Ավանեսի / Avanesyan Armen (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Ուսումնասիրության առարկան՝ արդի հայ դրամատուրգիայի հիմնախնդիրներն են՝ 1991-2008թթ. ժամանակային ընդգրկմամբ / Диссертация посвящена основным задачам современной армянской драматургии, охватывающий период 1991-2008 г.г.
Ժ.01.02 «Հայ նորագույն գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ժ. Ա. Քալանթարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Զ. Վ. Ավետիսյան, Ա. Հ. Նիկողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies