Кольцевые детекторы переходного излучения и зарядовая асимметрия в электромагнитных ливнях 1-1000 ГэВ / Անցումային ճառագայթման օղակային դետեկտորներ և լիցքային ասիմետրիան էլեկտրամագնիսական 1-1000 ԳէՎ էներգիայով հեղեղների մեջ - Խաչատրյան, Վիտալի Գրիշայի / Khachatryan Vitali (Ա. Ի. Ալիխանյանի անվան Երևանի ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2006)
Детекторы переходного излучения (ДПИ) уже много лет широко используются в экспериментальных установках физики элементарных частиц для идентификации заряженных релятивистских частиц с Лоренц факторами γ≥1000 / Ատենախոսության մեջ ուսումնասիրվել է անցումային ճառագայթման օղակային դետեկտորներ ստեղծելու հնարավորությունը բազմալիցք ռելյատիվիստիկ հոնների գրանցման և նրանց էներգիայի որոշման համար, օգտագործելով հոնի կողմից կանոնավոր շերտավոր միջավայրի մեջ առաջացրած անցումային ճառագայթման անկյունային բաշխվածությունը
Ա.04.16 «Միջուկի, տարրական մասնիկների և տիեզերական ճառագայթների ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Ա. Ալիխանյանի անվան Երևանի ֆիզիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Ա. Իսպիրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Դ. Գազազյան, Մ. Ի. Իվանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics