Հզորության ինտեգրալային փոխակերպիչների նախագծման միջոցների մշակումն ու հետազոտումը / Development and research of integrated power converter 6 design methods - Գալստյան, Վաչե Աշոտի / Galstyan Vache (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2016)
Ժամանակակից ենթամիկրոնային ինտեգրալ սխեմաներում (ԻՍ) տեխնոլոգիայի բնութագրիչ չափերի մասշտաբավորման հետևանքով մեծացող արագագործության, ինտեգրացման աստիճանի և բարդության հետ մեկտեղ էապես աճում է նաև էներգասպառումը / В современных субмикронных интегральных схемах 6 (ИС) в результате масштабирования характерных технологических размеров, 7 наряду с повышением степени интеграции и производительности, значительно 8 увеличивается энергопотребление / The continuous shrinking of integrated circuit (IC) component technology 11 sizes along with increase in performance, density and complexity, also causes 12 dramatic in energy consumption
Ե.27.01 «Էլեկտրոնիկա, միկրո և նանոէլեկտրոնիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Շ. Մելիքյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Օ. Հ. Պետրոսյան, Խ. Գ. Շարոյան ; Առաջատար կազմակերպություն` ՀՀ ԳԱԱ ռադիոֆիզիկայի և էլեկտրոնիկայի ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 178 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology