Ստամոքսի դիստալ քաղցկեղի վիրաբուժության անմիջական և հեռավոր արդյունքների բարելավման ուղիները - Գրիգորյան, Մարտիկ Հրաչի / Grigoryan Martik (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2000)
Ստամոքսի քաղցկեղը չարորակ նորագոյացությունների առավել հաճախ հանդիպող ձեւերից մեկն է: Այն 60-65% դեպքերում ախտահարում է ստամոքսաելքի շրջանը: Հայաստանում վերջին 10 տարիների (1988-1997թթ.) ընթացքում ստամոքսի քաղցկեղը շնչափողի, բրոնխների, թոքերի եւ կրծքագեղձի քաղցկեղից հետո գրավում է երրորդ տեղը, եւ նրա տեսակարար կշիռը չարորակ նորագոյացությունների ընդհանուր կառուցվածքում տատանվում 9-13 % սահմաններում (ՀՀ ԱՆ - 1998) / В работе проанализированы результаты обследования и лечения 1059 больных раком дистальной половины желудка, прошедших через клинику ОНЦ МЗ РА
ԺԴ.00.08 «ՈՒռուցքաբանություն» և ԺԴ. 00.15 «Վիրաբուժություն» մասնագիտություններով բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է՝ ՀՀ ԱՆ ուռուցքաբանության գիտական կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Մ. Գալստյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Համբարձումյան, Ռ. Ա. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Բժշկական կենտրոն «Էրեբունի» ։ Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences