Ֆրանսիական Աննալների պատմագիտական դպրոցը և XVI-XVI դարերի հայ առևտրական կապիտալի հիմնախնդիրը - Հովհաննիսյան, Սմբատ Խանամիրի / Hovhannisyan Smbat (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2009)
XIX դարի վերջերին ակնհայտ էր պատմագիտական մտքի ճգնաժամը: Այն կանգնել էր իր հասկացությունների վերարժևորման, սկզբնաղբյուրների հետազոտության նոր մեթոդների և պատմագիտական հետազոտությունների հին հարացույցների վերանայման անհրաժեշտության առջև / Диссертационная работа посвящена проблеме возникновения и развития французской исторической школы, известной под названием ее главного журнала "Анналов"
Է.00.02 «Համաշխարհային պատմություն» և Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտություններով պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Ստեփանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Կ. Զուլալյան, Պ. Ա. Չոբանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History