Քաջարյան շրջանի թեյարանային պատմողական որմնանկարչությունը / Tea house narrative painting in Qajar era - Դարջվար Ֆաթեմե / Darjvar Fateme (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2015)
Ատենախոսությունը նվիրված է Իրանում Քաջարյան շրջանի թեյարանային պատմողական գեղանկարչությանը (XIX դար) / В XVIII веке усилились племена каджаров, живших на севере Ирана вокруг города Астрабад / The present thesis introduced The Teahouse painting in Iran during Qajar era
Ժէ.00.03 «Կերպարվեստ, դեկորատիվ և կիրառական արվեստ, դիզայն» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսությաուն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի գեղարվեստի պետական ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Հ. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Հ. Հակոբյան, Մ. Վ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art