Стереоселективный синтез производных тирозина глутаминовой кислоты - прекурсоров для получения радиотрейсеров, применяемых в позитронной эмиссионной томографии / Պոզիտրոնային էմիսիոն տոմոգրաֆիայում կիրառվող ռադիոտրեյսերների նախանյութերի թիրոզինի և գլուտամինաթթվի ածանցյալների ստերեոսելեկտիվ սինթեզը / Stereoselective synthesis of tyrosine and glutamic acid derivatives as radiotracers precursors which used in positron emission tomography - Բաբայան, Էդուարդ Պավելի / Babayan Eduard (ՀՀ ԱՏԶՆ «Կենսատեխնոլոգիայի ԳՀԻ» ՓԲԸ, 2007)
Асимметрический биомиметический синтез хиральных биоорганических соединений с заданной абсолютной конфигурацией атомов углеродного скелета привлекает все большее внимание и занимает особое место в современной биоорганической химии и биртехнологии / Ատենախոսական աշխատանքը նվիրված է պոզիտրոնային էմիսիոն տոմոգրաֆիայում (ՊԷՏ) կիրառվող ռադիոտրեյսերների ստացման համար նախանյութերի (պրեկուրսորների) սինթեզին և փորձարկմանը համապատասխան ռադիոտրեյսերի ստացման գործընթացներում / The dissertation is dedicated to synthesis and testing of precursors which used in positron emission tomography (PET)
Գ.00.14 «Կենսատեխնոլոգիա», Բ.00.10 «Կենսօրգանական քիմիա» մասնագիտություններով քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է «Կենսատեխնոլոգիայի ԳՀԻ»-ում, Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ս. Սաղիյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ս. Հարությունյան, Վ. Օ. Թոփուզյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայկական կիրառական քիմիայի ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry