Բոքսիտային խտանյութերից ալյումինի ստացման ժամանակ առաջացող արտադրական թափոնների էլեկտրաքիմիական եղանակով օգտահանման հետազոտություններ / Research on the recycling of aluminum production waste from bauxite concentrates - Գևորգ, Վարդան Անուշավանի / Gevork Vartan (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2023)
Կարմիր տիղմը (ԿS) Բայերի մեթոդով բոքսիտների վերամշակման խոշոր տոննաժային թափոն է / Процесс Байера является основным промышленным процессом переработки бокситов в глинозем / The Bayer process is the main industrial process for converting bauxite into alumina
Բ.00.04 «Ֆիզիկական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ա. Մարտոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Ս. Ղուկասյան, Ս. Գ. Աղբալյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Գ. Մանվելյանի անվան ընդհանուր և անօրգանական քիմիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry