Հայաստանի Հանրապետության տարածքում բարձունքային ցանցի վերակառուցումը թվային տեխնոլոգիաների կիրառմամբ - Մանուկյան, Լարիսա Վլադիմիրի / Manukyan Larisa (Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2006)
ճարտարագիտական և մաթեմատիկական գիտությունների ներկայիս խնդիրներից մեկը արտադրության ղեկավարման օպտիմալ լուծումներ գտնելն է: Դրա կարևորության մասին են վկայում վերջին տարիներին գեոդեզիայի բնագավառում արտադրության մեջ ներդրված նոր թվային նիվելիրները, էլեկտրոնային տախեռմետրերը և արբանյակային GPS (u.Global Position Sistem) ընդունիչները / Диссертационная работа посвящена эффективности внедрения геодезическое производство новейших цифровых и спутниковых технологий. Разработана схема реконструкции государственной нивелирной сети PA с целью создания единой высотной основы на всю территорию республики
ԻԴ.00.15 «Գեոդեզիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Գ. Բեգլարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Մ. Ղազարյան, Պ. Վ. Համբարձումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ կառավարությանն առընթեր անշարժգույքի կադաստրի պետական կոմիտեի «Գեոդեզիայի և քարտեզագրության կենտրոն» ՊՈԱԿ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science