Անգլերենի քաղաքագիտական տերմինների իմաստակառուցվածքային առանձնահատկությունները և դրանց հայերեն համարժեքների խնդիրը - Սարգսյան, Հովհաննես Արտաշեսի / Sargsyan Hovhannes (Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Հետազոտության առարկան անգլերենի քաղաքագիտական տերմինակազմության կաղապարներն են, դրանց կառուցվածքային, իմաստային վերլուծությունը և հայերեն համարժեքների իմաստային և բառակազմական առանձնահատկությունների, ինչպես նաև տերմինների գործաբանական առանձնահատկությունների քննությունը / Диссертационная работа посвящена структурно-семантическому анализу политологических терминов и проблеме их армянских эквивалентов на материале англо-армянской политологической лексикографии XX и XXI веков
ժ.02.07 «Գերմանական լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Մարգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Կարապետյան, Գ. Գասպարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ։ Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics