Древнейшие прототипы Богоматери в изобразительном искусстве / Աստվածամոր հնագույն նախատիպերը կերպարվեստում - Թառայան, Զեփյուռ Ռուբենի / Tarajan Zepyur (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2009)
Выявление влиявшего на христианство и культуру в целом, мощного пласта дохристианских, духовных, этических и художественных традиций Анатолии, Малой Азии, Армянского нагорья и Армении, одна из задач данного исследования / Ներկա ատենախոսությունը նվիրված է Աստվածամոր հնագույն նախատիպերին կերպարվեստում
ԺԷ.00.03 «Կերպարվեստ, դեկորատիվ և կիրառական արվեստ, դիզայն» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Ռ. Դրամբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Հ. Հակոբյան, Ք. Գ. Ավետիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի գեղարվեստի պետական ակադեմիա ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art