Активизация познавательной деятельности младшего школьника на уроках русского языка в национальной школе / Կրտսեր դպրոցականի ճանաչողական գործունեության ակտիվացումը ազգային դպրոցի ռուսաց լեզվի դասերին - Կարապետյան, Լիանա Կարապետի / Karapetyan Liana (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2007)
В настоящее время, когда говорят о новых технологиях обучения, тo обычно имеют в виду концепцию развивающего обучения, ориентированную на развитие определенных качеств личности ученика / Հետազոտության արդիականությունը կապված է հակասությունների լուծման ուղիների որոնման և դրանով իսկ զարգացման ստեղծագործական մակարդակի ապահովման հետ, երբ սովորողը ցուցաբերում է հիմնախնդիրներ առաջադրելու և լուծելու ընդունակություն
ժԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա (ռուսաց լեզու)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Մ. Եսաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Յա. Խաչիկյան, Ս. Բ. Սամուելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy