Ութձայն համակարգը հայ հոգևոր երգարվեստի Նոր Ջուղայի կամ հնդկահայոց երգվածքում / Utdzayn system in New Julfa's or Indian Armenian chant of the Armenian religious vocal art - Ամիրաղյան, Գայանե Աշոտի / Amiraghyan Gayane (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2012)
Ատենախոսությունը ուսումնասիրում է ութձայն (բյուզանդական օկտոեքոսին զուգահեռ) համակարգը հայ հոգևոր երգարվեստի Նոր Ջուղայի կամ հնդկահայոց երգվածքում / Диссертация посвящена изучению системы восьмигласия (параллельно византийскому октоикосу) в новоджульфинском или индийско-армянском распеве армянского духовного песнетворчества / The following thesis is an investigation of the utdzayn (paralleI to Byzantine oktoechos) system in New Julfa's or Indian-Armenian chant of the Armenian religious vocal art
ԺԷ.00.02 «Երաժշտական արվեստ» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ռ. Նավոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Արևշատյան, Ա. Ա. Մուշեղյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Կոմիտասի անվան պետական կոնսերվատիա ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art