Մուտք/ելք հանգույցների աշխատանքային ռեժիմների կայունացման միջոցների մշակումն և հետազոտումը / Research and development of means of transmitter and receiver working modes stabilization - Սահակյան, Արթուր Ստեփանի / Sahakyan Artur (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2017)
Հայտնի է, որ ինտեգրալ սխեմաների (ԻՍ) մասշտաբավորումը նպաստում է ԻՍ-երի արտադրության ելքի տոկոսի բարձացմանը, կիսահաղորդչային բյուրեղի (ԿԲ) վրա տարերի խտության մեծացմանը և այլն / Известно, что масштабирование интегральных схем (ИС) способствует повышению их производительности и увеличению концентрации элементов на полупроводниковых кристаллах (ПК) / It is known that scaling of integrated circuits (IC) contributes to increase of yield and concentration of elements on semiconductor crystal (SC)
Ե.27.01 «Էլեկտրոնիկա, միկրո և նանոէլեկտրոնիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Շ. Մելիքյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ռ. Վարդանյան, Խ. Գ. Շառոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ռադիոֆիզիկայի և էլեկտրոնիկայի ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 145 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology