Միջազգային ներգնա զբոսաշրջության պետական կարգավորման արդի հիմնախնդիրները (ՀՀ օրինակով) / Actual problems of international inbound tourism state regulation (Armenia's case) - Կանդիլջյան, Հովհաննես Մանուկի / Kandiljian Hovhannes (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2012)
Վերջին տասնամյակները նշանավորվել են միջազգային տնտեսության մեջ զբոսաշրջության կշռի կտրուկ աճով, ինչին զուգահեռ բազմաթիվ զարգացած երկրներում զբոսաշրջությունը դարձել է ծառայություններ արտահանելու և դրամական հոսքեր գրավելու արդյունավետ գործիք / Последние несколько десятилетий ознаменовалались резким ростом индустрии туризма в международных экономических отношениях, параллельно с чем туризм стал мощным инструментом экспорта услуг и привлечения валютных поступлений для многих развитых стран / In recent decades tourism has a sharp growth in international economic relations
Ը.00.06 «Համաշխարհային տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ - ռուսական (Սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ե. Պետրոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Թ. Շ. Թորոսյան, Է. Հ. Չերքեզյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics