Գրաբարի բառարանագրությունը - Թոսունյան, Գևորգ Բաբկենի / Tosunyan Gevorg (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2003)
Սույն աշխատանքով հայոց լեզվի պատմության ուսումնասիրության մեջ առաջին անգամ ամբողջությամբ ներկայացվում է գրաբար տպագիր բառարանագրությունն իր բոլոր տեսակներով / В диссертации изучаются словари и конкордансы древнеармянского языка (грабара)
ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվաբանության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Խ. Բարսեղյան, Ա. Հ. Պապոյան, L. Մ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 34 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics