Сравнительное исследование свойств некоторых молочнокислых бактерий и получение антимикробных препаратов на их основе / Կաթնաթթվային որոշ մանրէների հատկությունների համեմատական ուսուսնասիրությունը և դրանց հիման վրա հակամանրէային պատրաստուկների ստացումը / Comparative study of properties of some lactic acid bacteria and obtaining of antimicrobial preparations on their basis - Կարապետյան, Քրիստինա Ջանիբեկի / Karapetyan Kristina (ՀՀ ԷՆ «Կենսատեխնոլոգիայի ԳՀԻ» ՓԲԸ, 2010)
Разработка новых препаратов на основе пробиотических микроорганизмов и секретируемых ими биологически активных веществ является стратегическим направлением национальной политики во многих развитых странах / Հանգուցային բառեր կաթնաթթվային բակտերիաներ, կուլտիվացում, հակամանրէային պատրաստուկ, կայունություն հակաբիոտիկների հանդեպ, միկրոֆլորա, էկզոբազմաշաքարներ, ԴՆԹ-ի սեկվենավորում, պրոբիոտիկներ / Key words: lactic acid bacteria, cultivation, antimicrobial preparation, antibiotic resistance, microflora, exopolysaccharides DNA sequencing probiotics
Գ.00.14 «Կենսատեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է էկոնոմիկայի նախարարություն «Կենսատեխնոլոգիայի ԳՀԻ» ՓԲԸ գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ֆ. Ն. Տխրունի ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Հովհաննիսյան, Վ. Բ. Գոգինյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology