Դեռահաս դպրոցականների ֆիզիկական պատրաստության օպտիմալացումն աթլետիկական վարժությունների կիրառմամբ / The optimization of physical preparedness of schoolchildrens by applying athletic exercises - Մարտիրոսյան, Էրիկ Զավենի / Martirosyan Erik (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Հայաստանի ֆիզիկական կուլտուրայի և սպորտի պետական ինստիտուտ, 2020)
Աճող սերնդի ֆիզիկական պատրաստության բարելավման խնդիրը սոցիալ-մանկավարժական առաջնահերթ հիմնահարցերից է: Դեռահաս դպրոցականների առողջության ամրապնդման և շարժողական պատրաստությանն ուղղված աշխատանքի կազմակերպման հեռանկարային ուղղություններից մեկը դպրոցականների ֆիզիկական դաստիարակության ծրագրերի արդիականացումն է: Այն ենթադրում է մարզաառողջարարական արտադասարանական լրացուցիչ պարապմունքների կիրառում՝ որոշակի մարզաձևերի օրինակով: Ցավոք, այդ մոտեցումները դեռևս լայն կիրառում չեն գտել հանրակրթության ֆիզիկական դաստիարակության համակարգում / Проблема повышения физической подготовленности подрастающего поколения - одна из приоритетных социально педагогических задач. Одним из перспективных направлений организации работ, по укреплению здоровья и двигательной подготовки школьников-подростков является модернизация программ физического воспитания школьников / The issue of improving the physique (physical preparation) is a priority Social-pedagogic issue among the growing generation. One of the perspective directions of work implementation aimed at strengthening the health and mobility preparation of adolescent schoolchildren is the modernization of the physical education programs of schoolchildren
ԺԳ․00․02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (ֆիզիկական կուլտուրա) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Գիտական ղեկավար՝ Ա․ Գ․ Ստեփանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Չատինյան, Հ. Հ. Գաբրիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Շիրակի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy