Բարեգործական ընկերությունների և բարերարների գործունեությունը Շուշիում XIX դարի երկրորդ կեսին և XX դարի սկզբին / The activity of charity organizations and beneficiaries in Shushi in the second half of XIX-early centuries - Հարությունյան, Վրեժ Կիմի / Harutyunyan Vrezh (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2017)
XIX դարի երկրորդ կեսին և XX դարի սկզբին Արgախում և Անդրկովկասում տնտեսական ու մշակութային բարձր համարում ունեցող Շուշին իր աշխարհագրական դիրքով, քաղաքական, ռազմավարական կարևորությամբ մեծ դերակատարություն ուներ / Город Шуши, расцвет которого связан с именами известных армянских бенефициаров и благотворительных организаций, играл большую роль в социально-экономической, образовательной, культурной жизни Арцаха второй половины XIX и начала XX веков / The city of Shushi, the rise of which is associated with the names of famous Armenian beneficiaries and charitable organizations, played a great role in the socio-economic, educational and cultural life of Artsakh in the second half of XIX and early XX centuries
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հատատվել է Արցախի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար` Ա. Վ. Վարդանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Հ. Բ. Աբրահամյան, Մ. Գ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Երևանի պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 142 էջ, սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History