Конфигурации обобщенных сфер в пространствах постоянной кривизны / Ընդհանրացված սֆերաների կոնֆիգուրացիաները հաստատուն կորության տարածություններում - Առաքելյան, Արման Հոմերոսի / Arakelyan Arman (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2016)
Работа посвящена важной и бурно развивающейся области комбинаторной геометрии - теории систем конечного и счетного числа касающихся окружностей и сферт / Ապացուցվել են միմյանց փոխադարձաբար շոշափող չորս շրջանագծերի Դեկարտի դասական թեորեմի նմանակները հաստատուն կորության տարածություններում (էվկլիդեսյան, սֆեթիկ և հիպերբոլական) / The analogues of classical Descartes circle theorem on configurations of four mutually tangent circles are proved in the spaces of constant curvature (euclidean, spherical and hyperbolic)
Ա.01.04 «Երկրաչափություն և տոպոլոգիա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական խորհրդատու՝ Վ. Ս. Զաքարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Միրզոյան, Ա. Ա. Լաշխի, Ս. Ա. Եպիսկոպոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Շ. Ռուսթավելու անվան Բաթումիի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 38 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics