Լեռնամետալուրգիական արդյունաբերությունը ՀՀ տնտեսական աճի հիմնահարցում / Mining-metallurgical industry within the problem of economic growth of RA - Մկրտչյան, Սառա Աշոտի / Mkrtchyan Sarah (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2013)
Սկսած անցյալ դարի 70-ական թվականներից աշխարհի երկրների գերակշռող մասը իր զարգացման ծրագրերը կառուցում է կայուն զարգացման (ԿԶ) նոր հայեցակարգի շրջանակներում / Начиная с 70-х годов прошлого века большинство стран в мире строит свои программы развития в рамках новой концепции устойчивого развития / Since the 70s of last century the vast majority of the world's countries have been working out their development projects within the frames of new concepts of sustainable development
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Հ. Թորոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Սարգսյան, Կ. Վ. Կարապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics