Стилистические особенности сочинений для струнных solo XX века и их преломление в произведениях армянских композиторов / 20-րդ դարի մենանվագ լարայինների համար գրված երկերի ոճական առանձնահատկությունները և դրանց անդրադարձը հայ կոմպոզիտորների ստեղծագործություններում - Սմբատյան, Սերգեյ Արմենի / Smbatyan Sergey (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2009)
В истории армянской музыки есть целый ряд произведений, сочиненных для струнных инструментов в разных жанрах: концертном, квартетном, камерном, сольном / Սույն աշխատությունը նվիրված է մենանվագ լարային գործիքների համար ստեղծված համաշխարհային և հայկական երաժշտական գրականության ուսումնասիրությանը մի քանի ուղղություններով՝ ժանրային, ոճական, տեխնիկական միջոցների կիրառման և գեղարվեստական կերպարայնության տեսանկյուններից
ԺԷ.00.02 «Երաժշտական արվեստ» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Կոմիտասի անվան պետական կոնսերվատորիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Ա. Ջաղացպանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ա. Ռուխկյան, Ա. Հ. Բաղդասարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art