Քաղաքային կրթական համակարգի կառավարման առանձնահատկությունները և զարգացման միտումները - Խրիմյան, Սիլվա Մարտիրոսի / Khrimyan Silva (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2002)
Մեր հասարակության մեջ ընթացող քաղաքական, տնտեսական, արմատական փոփոխություններն իրենց խորը ազդեցությունն են թողել կրթական համակարգի վրա պայմանավորելով նրա կառուցվածքային և բովանդակային բարեփոխումները / Происходящие в нашем обществе коренные социально-экономические и политические изменения оказали глубокое влияние на систему образования, обусловив ее структурные и содержательные преобразования, которые относятся к децентрализации общеобразовательной системы, созданию образовательных учреждений нового типа и управлению ими, разработке образовательных стандартов, внедрению новых образовательных технологий
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարանի ընդհանուր մանկավարժության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մ. Մանուկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Կ. Կարապետյան, Ա. Ս. Կարապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy