Биологические особенности роста картофеля (Solanum tuberosum L.) под влиянием зеленых изотных удобрений в условиях Западного Ирана / Կարտոֆիլի (Solanum tuberosum L. տեսակի) աճի կենսաբանական առանձնահատկությունները կանաչ և ազոտական պարարտանյութերի ազդեցության տակ Արեվելյան Իրանի պայմաններում / Biological peculiarities of growth of potato (Solanum tuberosum L.) under the influence of green manure and nitrogen fertilizations in West Iran conditions - Ռոստամի, Ալի Մոհամմադ / Rostami Ali (ՀՀ ԳԱԱ, 2014)
Одной из самых актуальных проблем современности является загрязнение окружающей среды. Источниками загрязнения являются самые разные факторы, в том числе химические удобрения в условиях меняющегося климата, в такой стране как Иран, впрочем, как и во всем мире, без удобрений получать гарантированные урожаи невозможно, тем более такой культуры как картофель (Solanum tuberosum L.) / Ներկայումս շրջակա միջավայրի աղտոտվածությունը հանդիսանում է առավել հրատապ խնդիրներից մեկը: Մի շարք գործոններ, այդ թվում քիմիական պարարտանյութերը հանդիսանում են աղտոտման աղբյուրներ: Իրանում, ինչպես նաև ամբողջ աշխարհում, կլիմայի փոփոխության պայմաններում, առանց պարարտանյութերի անհնար է ստանալ երաշխավորված բերք, հատկապես այնպիսի մշակաբույսի, ինչպիսին է կարտոֆիլը (Solanum tuberosum L.) / Currently the most urgent problems of environmental pollution is one of a number of factors, including chemical fertilizers are pollution sources in Iran, as well as around the world, from climate change, it is impossible to get the recommended yield without fertilizers, especially in crops, such as potatoes (Solanum tuberosum L.)
Գ.00.05 «Բուսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ բուսաբանության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ա. Դավթյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Հարությունյան, Ժ. Հ. Հովակիմյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳՆ բանջարաբոստանային և տեխնիկական մշակաբույսերի գիտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology