ֆրանսիական լուսավորականությունը և 19-րդ դարի կեսերի հայ փիլիսոփայական միտքը - Բաղդասարյան, Ալեքսան Ստեփանի / Baghdasaryan Aleqsan (Երևանի պետական համալսարան, ՀՀ ԳԱԱ Փիլիսոփայության և իրավունքի ինստիտուտ, 1999)
Հայ փիլիսոփայության պատմությունը որպես հայ հոգևոր մշակույթի կարևորագույն բաղադրամաս տեսական անդրադարձ (ռեֆլեքսիա) է անցյալի հոգևոր արժեքներին և պատմական տարբեր ժամանակաշրջանների փիլիսոփայական մտքին՝ մասնավորապես / В сфере армяно-французских духовных соприкосновений осовое место занимает фрацузская просветительская философия XVIII-гo века частности, Вольтер, Руссо, Монтескье), оказавшая своеобразное влияние на армянскую философскую мысль XIX века
Թ.00.02 «Փիլիսոփայության պատմություն» մասնագիտությամբ փիլիսոփայական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1999 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ղ. Միրզոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Խ. Հակոբյան, Ա. Հ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան Հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Փիլիսոփայական գիտություններ / Philosophy