Роль боковых заместителей при комплексообразовании пиридил порфиринов с ДНК / Կողմնային խմբերի դերը ԴՆԹ-ի հետ պիրիդիլ պորֆիրինների կոմպլեքսառաջացման դեպքում - Ալոյան, Լուսինե Ռաֆիկի / Aloyan Lusine (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2007)
ДНК клетки является основной мишенью для многих лекарственных (например, противоопухолевых) препаратов / Ներկայացվող ատենախոսության մեջ ուսումնասիրված են սինթեզված պիրիդիլ պորֆիրինների փոխազդեցության մեխանիզմները, կողմնային ռադիկալի տեսակի և պիրիդիլային օղակի վրա տեղաբաշխման ազդեցությունը ԴՆԹ-պորֆիրին փոխազդեցության վրա
Գ.00.02 «Կենսաֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ե. Բ. Դալյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Հ. Վարդևանյան, Յ. Դ. Նեչիպուրենկո ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology