Некоторые вопросы проектирования аналоговых скремблеров с повышенным уровнем защиты речевого сигнала в каналах связи / Կապուղիներում ձայնային ազդանշանի բարձր մակարդակով պաշտպանվածություն ապահովող անալոգային սկրեմբլերների նախագծման որոշ հարցեր - Բաբայան, Գրիգոր Աշոտի / Babayan Grigor (Երևանի մաթեմատիկական մեքենաների գիտահետազոտական ինստիտուտ, 2007)
Эффективным способом защиты речевых сообщений от несанкционированного доступа является их криптографическое преобразование / Աշխատանքը նվիրված է կապուղիներում ձայնային ազդանշանի բարձր մակարդակով պաշտպանվածություն ապահովող անալոգային սկրեմբլերների նախագծման որոշ հարցերին
Ե.13.03 «Հաշվողական մեքենաներ, համալիրներ, համակարգեր, ցանցեր, դրանց տարրերը և սարքավորումները» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի մաթեմատիկական մեքենաների ԳՀԻ-ում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Դարբինյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Հ. Պետրոսյան, Գ. Ի. Մարգարով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems