Տեղական ինքնակառավարման սոցիալական հիմնախնդիրները - Բեգլարյան, Գագիկ Բեգլարի / Beglaryan Gagik (ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ, Երևանի պետական համալսարան, 2004)
Ատենախոսական աշխատանքը նվիրված է Հայաստանում տեղական ինքնակառավարման համակարգի հետագա ժողովրդավարացման արդիական խնդիրներին / Диссертационная работа посвящена актуальным проблемам дальнейшей демократизации системы местного самоуправления Армении
ԻԲ.00.03 «Միջին մակարդակի տեսություններ, սոցիալական կառույցներ, սոցիալական ինստիտուտներ և գործընթացներ» մասնագիտությամբ սոցիոլոգիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ա. Պողոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յ. Ա. Գասպարյան, Ռ. Ս. Կարապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Սոցիոլոգիա / Sociology