Էներգակիրների գործոնը Կասպից ծովի տարածաշրջանում գերտերությունների ու տարածաշրջանային պետությունների ռազմավարության ու աշխարհաքաղաքականության մեջ / The factor of energy resources in the Caspian Sea region in the strategy and geopolitics of superpowers and regional states - Աբրահամյան, Մարիաննա Մուրադի / Abrahamyan Marianna (ՀՀ ՊՆ Դ. Կանայանի անվան ազգային ռազմավարական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2013)
Կասպից ծովի խնդրի ուսումնասիրությունն ունի կարևոր գիտական և կիրառական նշանակություն ժամանակակից քաղաքական գործընթացների, այդ թվում՝ ափամերձ պետությունների աշխարհաքաղաքական շահերի ուսումնասիրության տեսակետից / Основной задачей диссертационного исследования является изучение, системный анализ и оценка значения энергоносителей в стратегии и геополитике стран в регионе Каспийского моря и сверхдержав / The research aims to come up with a thorough scientific investigation, systems analysis and evaluation of the significance of the energy resources in the strategy and geopolitics of the Caspian Sea and the superpowers
ԻԳ.00.04 «Միջազգային հարաբերություններ» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ա. Բայբուրդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ղ. Շիրինյան, Ա. Բ. Մանվելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ռուս-հայկական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science