Межмолекулярные взаимодействия и процессы сольватации в сульфоксидных растворах акрилонитрила: полимеризация и физико- химические свойства полученных полимеров / Միջմոլեկուլային փոխազդեցությունները և սոլվատացիոն պրոցեսները ակրիլոնիտրիլի դիալկիլսուլֆօքսիդային լուծույթներում. ակրիլոնիտրիլի պոլիմերումը և ստացված պոլիմերների ֆիզիկաքիմիական հատկությունները - Ղազոյան, Հեղինե Հմայակի / Ghazoyan Heghine (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2002)
Межмолекулярные взаимодействия и сольватационные процессы, происходящие в реакционных системах, можно рассматривать как химические факторы влияния на реакционную способность реагирующих частиц, в частности, на реакционную способность анионов под воздействием сольватационных эффектов / Ատենախոսության նպատակն է բազմակողմանի հետազոտությունների միջոցով ուսումնասիրել ակրիլոնիտրիլի դիալկիլսուլֆօքսիդային լուծույթներում և ԱՆ-ԴԱՍՕ-աղ համակարգերում տեղի ունեցող միջմոլեկուլային փոխազդեցությունների և սոլվատացիոն պրոցեսների բնույթը և պարզել դրանց ազդեցությունը ԱՆ-ի պոլիմերման ընթացքի և ելքի, ինչպես նաև ստացված պոլիմերների ֆիզիկաքիմիական հատկությունների վրա
Բ.00.04 «Ֆիզիկական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊՀ քիմիական ֆակուլտետում ; Գիտական ղեկավար՝ Շ. Ա. Մարգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ա. Թավադյան, Ա. Օ. Տոնոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Նաիրիտ-2» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry