Խնձորենու առավել տարածված սնկային հիվանդությունները ԼՂՀ-ում և պայքարի համալիր միջոցառումները նախալեռնային գոտու պայմաններում / The most spread fungal diseases of apple trees in NKR and complex measures of control in foothill zone conditions - Առաքելյան, Արմանուշ Ալեքսանդրի / Arakelyan Armanush (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2017)
ԼՂՀ-ում բարձրարժեք պտղատու մշակաբույսերի, այդ թվում խնձորենու մշակությունը և բարձր բերքի ստացումը ժամանակի հրամայականն է / Одной из основных причин низкой урожайности яблони в НКР является широкое распространение грибковых болезней в результате не проведения соответствующих мероприятий по борьбе с ними / One of the main reasons for the apple low yield in NKR is the massive development of fungal diseases, against which no appropriate controI measures are applied
Զ.01.02 «Բուսաբուծություն, խաղողագործություն, պտղաբուծություն և բույսերի պաշտպանություն» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Վ. Ավագյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Գ. Նանագյուլյան, Ս. Լ. Ասատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության ոլորտի ռիսկերի գնահատման և վերլուծության ԳԿ ; Ատենախոսություն՝ 114 էջ, սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture