Исследование и разработка адаптивных методов оптимизации передачи звуковых данных в IP сетях / IP ցանցերում ինֆորմացիայի հաղորդման օպտիմալացման ադապտիվ մեթոդների հետազոտությունը և մշակումը - Վարդանյան, Միքայել Հրանտի / Vardanyan Mikayel (Երևանի մաթեմատիկական մեքենաների գիտահետազոտական ինստիտուտ, 2007)
В последние годы, в связи с интенсивным ростом мощности пакетных сетей, использующих Интернет протокол (Internet Protocol - IP), a также бурным развитием цифровых технологий по обработке аудио и видео сигналов наметилась устойчивая тенденция перевода существующих аудио и видео приложений и сервисов с традиционных телекоммуникационных сетей на базу IP сетей / Ատենախոսական աշխատանքը նվիրված է սահմանափակ թողունակության ցանցերում ձայնային տվյալների փոխանցման մեթոդների և ծրագրային միջոցների հիմնավորմանը և իրականացմանը, ձայնային տվյալների փոխանցման ծախսերը նվազեցնելու նպատակով, միաժամանակ պահպանելով անհրաժեշտ որակի սահմանաչափը
Ե.13.04 «Հաշվողական մեքենաների, համալիրների, համակարգերի և ցանցերի մաթեմատիկական և ծրագրային ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ավտոմատ կառավարման համակարգերի գիտահետազոտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Վ. Աթոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Հ. Հարությունյան, Ի. Բ. Մկրտումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի կապի միջոցների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems