Սոցիալական և ազգային-ազատագրական գաղափարների զարգացումը հայ իրականության մեջ 19-րդ դարի վերջին և 20-րդ դարի սկզբին (քննական վերլուծություն) - Ոսկանյան, Վրեժ Ստեփանի / Voskanyan Vrezh (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2002)
Հայ մտավորականությունը դարեր շարունակ իր ուսերին է տարել սոցիալ-դասակարգային ու ազգային-ազատագրական գաղափարախոսության ձևավորման, դրանց հիմնադրույթների մշակման առաքելությունը / Армянская интеллигенция веками несла на своих плечах миссию формирования передовой общественно-помитической мысли
է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ն. Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ժ. Հովհաննիսյան, Բ. Բ. Մանուկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History