Սելենօրգանական միացությունների հակաօքսիդիչ ազդեցության քիմիական մեխանիզմը / Chemical mechanism of antioxidant action of organoselenium compounds - Սահակյան, Ադրինե Դավիթի / Sahakyan Adrine (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2023)
Վերջին տարիներին կատարված բազմաթիվ գիտական և կլինիկական հետազոտություններ հաստատում են հակաօքսիդիչների ներգրավման անհրաժեշտությունն օրգանիզմի բնականոն գործունեության ապահովման և տարաբնույթ պաթոլոգիական պրոցեսների կանխարգելման ու բուժման գործընթացներում / Многочисленные научные и клинические исследования, проведенные в последние годы, подтверждают необходимость вовлечения антиоксидантов в процессы обеспечения нормального функционирования организма, профилактики и лечения различных патологических процессов / Numerous scientific and clinical studies conducted in recent years confirm the necessity to involve antioxidants in the processes of ensuring the normal functioning of the body, prevention and treatment of various pathological processes
Բ.00.04 «Ֆիզիկական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Ա. Թավադյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ռ. Գրիգորյան, Ա. Բ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Գ. Մանվելյանի անվան ընդհանուր և անօրգանական քիմիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry